A „11-esek”. „Sok férfinak mélyen ráncolja a homlokát a szemöldöke

A „11-esek”. „Sok férfinak mélyen ráncolja a homlokát a szemöldöke

Írta: Stephanie Smith 2019. április 4

10 cukorbeteg bőrprobléma, amit tudnia kell

A cukorbetegség az egész testet érintheti, beleértve a bőrt is. Ismerje meg, hogyan észlelheti, megelőzheti és kezelheti a cukorbetegség bőrszövődményeit.

Regina Boyle Wheeler 2018. január 10

9 cellulitkezelés, amely nem szabadul meg a cellulitisztől

Belefáradt a klasszikusba "narancs héj" cellulit megjelenés? Nem vagy egyedül. A nők körülbelül 90 százaléka rendelkezik narancsbőrrel, de hatékony narancsbőr kezelésekkel. . .

Írta: Madeline R. Vann, MPHO 2017. október 25

3 blogger megosztja tippjeit a száraz bőr hidratálásához tetőtől talpig

Akár ekcémával küzd, akár a rutin téli szárazságot próbálja megszelídíteni, ezek a mutatók segítenek megnyugvást találni.

Írta: Jessica Migala 2021. március 26

A 7 legjobb blogger, akit követni kell az egészséges bőrre vonatkozó https://harmoniqhealth.com tippekért

Ezek a bőrápolás szerelmesei azért vannak itt, hogy segítsenek a termékkel kapcsolatos ígéretek teljesítésében, a kezelések tisztázatlanságában és a bőr (és a nap) fényesebbé tételében.

Írta: Jessica Migala 2021. március 24. Az összes megtekintése

A bőrproblémáktól függően a Botox egyik típusa jobb lehet az Ön számára, mint a másik. Shutterstock

Ha valaki azt mondja, hogy „Botoxot kap”, az nem feltétlenül azt jelenti, amit gondol. Valójában négy ilyen injekciós injekció létezik a piacon: Botox, Dysport, Xeomin és most a Jeuveau, és ezek mindegyike botulinum toxint használ a ráncok kisimítására és az öregedés jeleinek csökkentésére, bár sok téves elnevezés létezik arról, hogyan ez történik.

„Sokan azt hiszik, hogy töltőanyagok, de megbénító ügynökök. Ezek az injekciós készítmények megakadályozzák az elektromos impulzusok átvitelét az idegvégződésekből az izmokba, ami azt jelenti, hogy az izmok nem tudnak normálisan összehúzódni” – mondja Phillip R. Langsdon, MD, a tennessee-i Germantown arcplasztikai sebésze és az Amerikai Arcplasztikai Akadémia elnöke. és helyreállító sebészet (AAFPRS). Ha nem tudja mozgatni az izmot, az arckifejezések nem tudják létrehozni azokat a finom vonalakat és ráncokat, amelyek idővel bevésődnek, és állandó helyet foglalnak el az arcán. (Bár ha jól képzett szakember csinálja, akkor nem fog „fagyottnak” vagy kifejezéstelennek tűnni.)

A „Botox” ernyőjén belül egyre nagyobb az érdeklődés az ilyen injekciós injekciókat használó kezelések bizonyos típusai iránt, beleértve a „Baby Botox”, „BlowTox”, „BroTox”, „NewTox” és „Budget Botox” kezeléseket. ”

KAPCSOLÓDÓ: 5 éjszakai bőrápolási hiba, amely szabotálja szépségcéljait

Íme, mit jelentenek ezek, hogyan válasszuk ki a megfelelő kezelést az Ön számára, és ismerje meg a figyelmeztetéseket, mielőtt elindulna:

Baba Botox: A legjobb azoknak, akik szeretnék megelőzni az öregedés jeleit

Attól függően, hogy kit kérdezel, eltérő véleményeket kapsz arról, hogy pontosan mikor lenne előnyös valakinek a Botox elkezdése.

„A fiatalabb betegek számára a Botox segít megelőzni vagy lelassítani a ráncok kialakulását, különösen a szem, a szemöldök és a homlok körül” – mondja Patrick J. Byrne, MD, az arcplasztikai és rekonstrukciós sebészet részlegének professzora és igazgatója. Johns Hopkins Egyetem Orvostudományi Kara Lutherville-ben, Marylandben. (A „fiatalabb” szubjektív, de Dr. Byrne azt mondja, hogy találkoznak néhány huszonéves beteggel.)

„A „Baby Botox” kifejezés gyakran a finomabb, semmint drámaibb változtatások iránti vágyra utal” – mondja Byrne. Ebben az esetben az orvos kisebb mennyiségű Botoxot fecskendez be. „A Baby Botox valójában a piac kiszélesítése irányába mutató folyamatban lévő tendenciát tükrözi, hogy kisebb, finomabb változtatásokat kínálhasson az érdeklődő betegek nagyobb körének” – mondja. Az egyik hely, ahol ezt jól meg lehet tenni, az a szemöldök felhúzása. „Fiatalabb betegeknél a Botox az izmok egyensúlyának befolyásolására használható. Felemelhetjük a szemöldökét, formálhatjuk és kontúrt adhatunk neki” – mondja Byrne.

KAPCSOLÓDÓ: A bőrápolási szójegyzék, amelyre minden nőnek szüksége van

BlowTox: A legjobb azoknak, akik szeretnék megállítani a fejbőr izzadását

Megbirkózik a túlzottan izzadt fejbőrrel? A Botox talán tud segíteni. A „BlowTox” névre keresztelt Botox beceneve a fejbőrbe fecskendezve, hogy megakadályozza az izzadást.

Egyes emberek számára ez a túlzott izzadás egészségügyi állapot, úgynevezett hyperhidrosis – mutat rá a Nemzetközi Hiperhidrozis Társaság. Mások számára fontos, hogy távol tartsák az izzadt fejbőrt a frizura megőrzése érdekében.

Amikor a fejbőr izzad – például a nyári melegben vagy egy kemény edzés után – a haj ernyedt és élettelenné válhat. A „BloxTox” vonzó azoknak a nőknek, akik rutinszerű kifújást kapnak (szalonkezelés, ahol a hajat professzionálisan szárítják). „Egyre nőtt a tendencia a Botox felületes befecskendezése a fejbőrbe, hogy a felfújás hosszabb ideig tartson” – mondja Joshua Zeichner, MD, a New York-i Mount Sinai Kórház bőrgyógyászati ​​kozmetikai és klinikai kutatásának igazgatója.

Ennek van némi értelme: „Beszámoltak róla, hogy a Botox csökkenti az izzadást és az olajtermelést is. Valójában az FDA jóváhagyta a hónalj túlzott izzadása (hiperhidrosis) kezelésére” – mondja Dr. Zeichner. Az injekciók blokkolják a kémiai hírvivőt, amely kiváltja a verejtékmirigyeket, magyarázza a Nemzetközi Hyperhidrosis Társaság. Ha csökkenti a zsírosodást és az izzadságot a fejbőrben, a haját nem áztatja be a zsír és a nedvesség – mondja.

A hátrány? A kezelések drágák – több mint 1000 dollár, mondja Zeichner –, mert sok Botoxra van szükség egy ilyen nagy terület lefedéséhez. Az eredmények három-öt hónapig tartanak, ezért évente két-négy kezelésre lesz szüksége.

KAPCSOLÓDÓ: 9 tipp a hyperhidrosis feltöréséhez

BroTox: A legjobb azoknak a srácoknak, akik szeretnének részt venni a ránctalanító kezelésben

Ne gondolja, hogy a botulinum toxin terápia csak nőknek szól. Egy 2018-as AAFPRS jelentés szerint a férfiaknál a leggyakoribb nem sebészeti eljárás a Botox és a töltőanyagok. A megkérdezett plasztikai sebészek közül elmondták, hogy férfi pácienseik fiatalító kezeléseket alkalmaztak azzal a céllal, hogy „relevánsak és versenyképesek maradjanak a munkahelyen. ”

Az egyik legnépszerűbb célterület? A „11-esek. – Sok férfinak mélyen ráncolja a homlokát a szemöldöke. Ha ezek a vonalak mélyek, akkor az ember idősebbnek vagy akár dühösnek tűnik” – mondja Dr. Langsdon. Azt is elmondja, hogy sok férfi a szarkalábak és a homlokráncok területén is megkaphatja a Botoxot, aminek az lehet az eredménye, hogy felemeli a lógó szemöldökét – és valaki ébren vagy kevésbé komolynak tűnik.

NewTox (Jeuveau): A legjobb az ex-Botox felhasználók számára

A legújabb divatszó a piacon kapható legújabb injektálható neurotoxinra vonatkozik: a Jeuveau-ra. Egy 2019. február 1-jei sajtóközlemény bejelentette, hogy az Evolus gyártó engedélyt kapott az Egyesült Államok Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hatóságától (FDA) a közepestől a súlyosig terjedő glabelláris vonalak kezelésére, amelyek a szemöldök közötti vonalak.

A Jeuveau még új, de a szakértők óvatosan optimisták. „Bár a Jeuveau majdnem teljesen megegyezik a Botoxszal, úgy tűnik, hogy a legtöbb ember számára jobban működik” – mondja Ben Talei, MD, a kaliforniai Beverly Hills Plasztikai és Lézersebészeti Központ tulajdonosa. Az egyik ok: A Botoxot régóta használók azt tapasztalhatják, hogy idővel ellenállóvá válnak vele szemben. „Állandóan azt halljuk, hogy a páciensek azt mondják nekünk, hogy a Botox évekkel ezelőtt jobban működött náluk, annak ellenére, hogy az injekciók hatására idővel gyengítettük az izmokat” – mondja. Ebben az esetben kérdezze meg kezelőorvosát, hogy a váltás megfelelő-e az Ön számára.

Egy másik lehetséges előny: a Jeuveauról azt gondolják, hogy gyorsan működik, mondja Dr. Talei. A Dermatologic Surgery folyóiratban 2019 márciusában megjelent egyik tanulmányban a kutatók arról számoltak be, hogy a Jeuveau-t használók „jelentős különbséget” tapasztaltak az esztétikai javulásban az első kezelés utáni vizit során, a második napon a placebót szedő csoporthoz képest.

KAPCSOLÓDÓ: 10 bőrápoló összetevő, amely visszaforgathatja az időt

Kedvező árú Botox: veszélyes kozmetikai trend, amelyet el kell kerülni

A zavaró tendencia szerint az emberek a DIY Botoxhoz fordulhatnak, és megtanulják, hogyan fecskendezzék be a méreganyagot az arcukba online videókon keresztül. A Plastic Surgery folyóiratban 2018 augusztusában megjelent tanulmány felvázolta a problémát. A kutatók négy online vitafórumot néztek meg a témában, és megállapították, hogy a leendő betegek szabályozatlan Botox készleteket vásároltak online, YouTube oktatóanyagokat néztek, és "Botox injekciós térképeket" töltöttek le az internetről. Ami még aggasztóbb, a szerzők rámutattak, hogy az emberek tudták, hogy ez nem biztonságos, de ezt a kockázatot azzal a magyarázattal indokolták, hogy saját testük és döntéseik felett van hatalmuk.

Magától értetődik, hogy ez nem biztonságos; A Botoxhoz megfelelően képzett orvosra van szükség. Az is aggodalomra ad okot, hogy az online vásárolt készítmények hamisak. „Az injekció beadása egyszerűnek tűnhet, de a biztonságos beadáshoz mélyreható orvosi ismeretekre van szükség a szervezet működéséről” – jegyzi meg az American Academy of Dermatology (AAD). Az egészsége és biztonsága érdekében – és a legjobb eredmény érdekében – keressen fel egy megfelelően képzett és engedéllyel rendelkező orvost – mondja Byrne. Ha meg szeretné tudni, hogy a Botoxot beadó egészségügyi szakember jogos-e, használja ki az ingyenes „Is My Doctor Board Certified?” a CertificationMatters oldalon kínált keresőeszköz. org.

Iratkozzon fel Egészséges Bőr Hírlevelünkre!

A legújabb bőrgyógyászat 101

Miért ne hagyja ki a bőrgyógyászati ​​találkozót a COVID-19 idején?

Így hozhatja ki a legtöbbet a bőrgyógyász virtuális látogatásából a telemedicina előnyeinek kihasználásával.

Írta: Rachel Jacoby Zoldan 2020. április 27

Mi az a HydraFacial? Hogyan működik, előnyei, kockázatai és hol szerezhető be

Írta: Jessica Migala 2019. november 1

Mit kell tudni a lézeres felületkezelés előtt a jobb bőr érdekében

A nagyszerű bőrért a lézeres felületkezelés gondoskodik. De kritikus a megfelelő egészségügyi szakember és kezelési mód kiválasztása.

Írta: Tiarra Mukherjee 2019. október 16

8 alapvető bőrápolási tipp rosaceás embereknek

Próbálja megszelídíteni a rosacea tüneteit? Ezen tudományos lépések követése segíthet elkerülni a fellángolásokat, vagy megnyugtathatja azokat, amikor előfordulnak.

Írta: Denise Mann 2019. július 31

Mit kell tudni a CBD bőrápoló termékekről

Ezzel a divatos bőrápoló összetevővel kapcsolatos kutatások korlátozottak. Vásárlás előtt olvassa el ezt az átfogó útmutatót.

Írta: Jessica Migala 2019. július 30

Miért törsz ki – és hogyan űzd el a foltokat a problémás helyeken

Mit üzen neked a kitörésed? Fedezze fel, hogyan járulhatnak hozzá a genetika, a táplálkozási és életmódbeli szokások, valamint más tényezők a pattanások kialakulásához, és hogyan lehet tisztábbá tenni. . .

Írta: Stephanie Smith 2019. április 4

10 cukorbeteg bőrprobléma, amit tudnia kell

A cukorbetegség az egész testet érintheti, beleértve a bőrt is. Ismerje meg, hogyan észlelheti, megelőzheti és kezelheti a cukorbetegség bőrszövődményeit.

Regina Boyle Wheeler 2018. január 10

9 cellulitkezelés, amely nem szabadul meg a cellulitisztől

Belefáradt a klasszikusba "narancs héj" cellulit megjelenés? Nem vagy egyedül. A nők körülbelül 90 százaléka rendelkezik narancsbőrrel, de hatékony narancsbőr kezelésekkel. . .

Írta: Madeline R. Vann, MPHO 2017. október 25

3 blogger megosztja tippjeit a száraz bőr hidratálásához tetőtől talpig

Akár ekcémával küzd, akár a rutin téli szárazságot próbálja megszelídíteni, ezek a mutatók segítenek megnyugvást találni.

Írta: Jessica Migala 2021. március 26

A 7 legjobb blogger, akit követni kell az egészséges bőrre vonatkozó tippekért

Ezek a bőrápolás szerelmesei azért vannak itt, hogy segítsenek a termékkel kapcsolatos ígéretek teljesítésében, a kezelések tisztázatlanságában és a bőr (és a nap) fényesebbé tételében.

Írta: Jessica Migala 2021. március 24. Az összes megtekintése

Bőrápolási rutinjának az életkorral változnia kell. Ivan Gener/Stocksy; iStock

Előfordulhat, hogy a menopauza során bizonyos tünetekre felkészülhet – például hőhullámokra, éjszakai izzadásra, álmatlanságra, súlygyarapodásra és ingerlékenységre –, de a bőre is változásokon megy keresztül. Ennek az az oka, hogy az irha, vagy a bőr legvastagabb rétege érzékeny a menopauzát kísérő hormonváltozásokra.

Az American College of Obstetricians and Gynecologists szerint a menopauza átlagos életkora – amikor egy nő egy évig menstruációs ciklus nélkül marad – 51 év. De nem ekkor kezdődik az átmenet. A menopauza előtt van egy perimenopauzának nevezett időszak, amely a 30-as vagy 40-es évek végén kezdődik egy nőnél, mondja Leslie Meserve, MD, belgyógyász szakorvos, az Észak-Amerikai Menopauza Társaság okleveles orvosa, valamint a szervezet főorvosa és társalapítója. CurieMD Newport Beachen, Kaliforniában. „Ez egy olyan időszak, amikor a nők ciklusa és ovulációja kevésbé rendszeres. Jól lehet erről gondolkodni, hogy a petefészkek nyugdíjba vonulnak és kilépnek” – magyarázza.

Ennek oka a hormonális ingadozás. Egyes ciklusok során az ösztrogén magas lesz; máskor a hormon alacsony lesz. A progeszteron hormon szintje is ingadozik. „Sok hullámvölgy van a perimenopauzában” – mondja Dr. Meserve. Amikor túl van a menopauzán, az ösztrogén szinte nulla közelébe esik. "Egyes esetekben az ösztrogén és a progeszteron sem észlelhető" – mondja.

KAPCSOLÓDÓ: A menopauza és a perimenopauza 10 tünete

Mint kiderült, ezek az eltolódások a bőrödre is hatással vannak. „A bőrben lévő ösztrogénreceptorok szerepet játszanak a faggyútermelésben, ami a bőrt kenve tartja, és elősegíti a normál kollagéntermelést, a bőr szerkezetét adó fő építőelemet” – mondja Lauren Fine, MD, a Chicago Cosmetic Surgery and Dermatology okleveles bőrgyógyásza. . Az ösztrogénszint csökkenése a bőr vastagságának csökkenéséhez is vezet, így megereszkedhet és térfogatcsökkenést okozhat. A hormon pedig létfontosságú a bőr elasztin fenntartásához. Észreveheti, hogy a bőr elveszti ugrálását, és megereszkedik – mondja.

Ez idő alatt a tesztoszteron szintje is zuhan, ami csökkenti a faggyúmirigyek (olaj) aktivitását, így kevesebb pattanást észlelhet. Ez minden bizonnyal szerencsés, de az ösztrogén és a tesztoszteron csökkenése miatt az ebből eredő szárazság a ráncokat jobban feltűnőbbé teszi – mondja Shilpi Khetarpal, MD, a Cleveland Clinic bőrgyógyásza. Ezek az arcszín változásai lassan mennek végbe az idő múlásával, bár bizonyíték van arra, hogy a menopauza után a bőr és az arc szerkezete gyorsabban változik, beleértve az ajkak vékonyabbá válását, a ráncok mélyebbé válását és a megereszkedett állkapocsvonalat az American Journalban 2019 augusztusában megjelent tanulmány szerint. a fizikai antropológia.

KAPCSOLÓDÓ: Hogyan ápoljuk az öregedő bőrt

Ez a folyamat megnehezítheti annak eldöntését, hogy mikor és hogyan kell módosítani a bőrápolási rutinján. Íme négy lépés a bőr egészségének és megjelenésének megőrzéséhez ebben az életszakaszban:

Bőrének ápolása a menopauza idején azt jelenti, hogy a hidratálást helyezi előtérbe

Mivel jelenleg a száraz bőr az egyik leggyakoribb panasz, érdemes inkább hidratáló termékekre váltani. Ez azt jelenti, hogy krémes tisztítószert kell használni (ezek szó szerint krémesnek tűnnek a pumpából; kerülje a habot és a gélt, illetve azokat, amelyek olyan hatóanyagokat tartalmaznak, mint például az alfa-hidroxisavak, amelyek száríthatnak) – mondja Dr. Fine.

Ahelyett, hogy lefekvés előtt használna fel egy alap hidratáló krémet, keressen éjszakai krémet. Ezek jobban elzárják, mint a könnyű testápolók, ez a kifejezés egyszerűen azt jelenti, hogy hatékonyan zárják be a vizet a bőrbe. Amikor éjszakai krémet vásárol, az egyik összetevő, amely felfogja a nedvességet, a ceramidok, mondja Dr. Khetarpal; megtalálhatja őket a CeraVe Skin Renewing Night Creamben (18,49 USD, Ulta. com). A hialuronsav egy másik hidratáló, és természetesen megtalálható a bőrben. Ez az összetevő „vizet von be a környezetből, hogy hidratálja a bőrt, és átmenetileg dúsabbá válik, mint a szőlő” – mondja. Egy lehetőség: Clarins Multi-Active Nuit (58 USD, Sephora. com).