KAPCSOLÓDÓ: Növelheti-e az oxitocint a fogamzásgátló tabletta szedése

KAPCSOLÓDÓ: Növelheti-e az oxitocint a fogamzásgátló tabletta szedése

8. Testtömeg-index

Az USPSTF szerint 18 éves kortól a felnőtteket elhízás szűrésen kell elvégezni, amihez általában ki kell számítani a testtömegindexet (BMI). Bár nincsenek szigorú és gyors iránymutatások arra vonatkozóan, hogy az orvosnak milyen gyakran kell elvégeznie ezt a mérést, ez egy fontos szám. A BMI azt jelzi, hogy Ön elhízott-e vagy sem. Ez az állapot növeli a súlyos egészségügyi problémák, például a cukorbetegség és a szívbetegség kockázatát.

9. Bőrvizsgálat

Az American Cancer Society szerint a nőknek minden hónapban meg kell vizsgálniuk a bőrüket otthon. Gondosan vizsgálja meg a bőrt az egész testén, és keressen minden új anyajegyet vagy a meglévő anyajegyek változásait, amelyek a bőrrák korai jelei lehetnek. Ha Önnél fokozott a bőrrák kockázata, vagy előfordult már a családjában, az Amerikai Bőrgyógyászati ​​Akadémia azt mondja, hogy beszéljen orvosával vagy bőrgyógyászával arról, hogy milyen gyakran kell hivatali vizsgálatot végeznie.

10. Fogászati ​​ellenőrzés

A fogak egészsége az első tejfog kihajtásától kezdve fontos, és minden felnőtt nőnek évente kétszeri fogászati ​​ellenőrzésre van szüksége. A rendszeres fogorvosi ellenőrzések során, amelyek magukban foglalják a fogak tisztítását és vizsgálatát, valamint a röntgenfelvételeket, felismerheti a szuvasodás korai jeleit és bármilyen más problémát.

Mivel ezek a tesztek megelőző jellegűek, sok biztosítási terv fedezi őket. Ám bár létfontosságúak az egészsége szempontjából, drágák is lehetnek – ezért egyeztessen a biztosítótársasággal, mielőtt időpontot egyeztetne, és ellenőrizze, hogy közössége ingyenesen kínálja-e ezeket a teszteket.

Bővebben a Női egészségben

6 gyorsjavítás a büdös testrészekre

Hogyan hat a stressz a nők egészségére

Gyakori tünetek, amelyeket a nőknek soha nem szabad figyelmen kívül hagyniuk

Iratkozzon fel Női Egészségügyi Hírlevelünkre!

A legújabb hírek a női egészségügyben

Szexuális életének fellendítéséhez próbáljon jobban aludni

Egy új tanulmány megerősíti, hogy a középkorú nők szexuális diszfunkciói összefüggenek a rossz alvásminőséggel.

Írta: Meryl Davids Landau 2021. április 21

A hipertónia tüneteit gyakran a menopauzára tévesztik a középkorú nőknél

Minden második nőnél magas vérnyomás vagy magas vérnyomás alakulhat ki 60 éves kora előtt. Az európai orvosok egy csoportja azonban arra figyelmeztet, hogy sok ilyen nő hiányozhat. . .

Írta: Lisa Rapaport 2021. március 15

A rostban gazdag étrend csökkentheti a depresszió kockázatát

Egy új kutatás szerint a rostokban gazdag gyümölcsöt, zöldséget és teljes kiőrlésű gabonát tartalmazó étrend elősegítheti a nők mentális jólétét.

Becky Upham 2021. január 12

Migrén: amit az orvos nem tud

Az új eredmények arra utalnak, hogy a nőket kezelő orvosok jelentős tudásbeli hiányosságokkal rendelkeznek, amelyek veszélyeztethetik ennek a legyengítő állapotnak az ellátását.

Írta: Stacey Colino 2021. január 8

A tanulmány ígéretes új megközelítést tár fel a premenstruációs dysphoriás rendellenesség (PMDD) kezelésére

Az előzetes kutatás során svéd tudósok azt találták, hogy a progeszteront blokkoló gyógyszer enyhülést jelent.

Írta: Meryl Davids Landau 2020. december 11

A fogamzásgátló tabletták csökkenthetik a súlyos asztma kockázatát

Egy új tanulmány megállapította, hogy a hormonális fogamzásgátlók szedése kismértékben védő hatást fejthet ki a reproduktív korú nők súlyos asztmás eseteiben.

Írta: Cathy Garrard 2020. november 23

A terhesség, a szülés és a szülés utáni szülés veszélyesebb az Egyesült Államokban, mint más országokban, kutatási eredmények

Lehetséges okként a szülési gondozók hiányát és a garantált szülési szabadság hiányát említették.

Becky Upham 2020. november 18

Szex és szexuális vágy a középkorban: Hírek a NAMS 2020-ból

A menopauza éves találkozóján a témák között szerepelt, hogy a nők hogyan értékelik a szexet az életkor előrehaladtával, és miért nem állnak rendelkezésre alacsony libidó kezelések.

Becky Upham 2020. október 2

5 dolog, amit tudni kell az idei nyári születésszabályozási döntésről

A Legfelsőbb Bíróság úgy döntött, hogy a munkáltatók megtagadhatják a születésszabályozási fedezet felajánlását az Affordable Care Act által előírtak szerint, ha vallási vagy erkölcsi jellegűek. . .

Írta: Cheryl Alkon 2020. július 17

A méhen belüli mozgások monitorozása segíthet megelőzni a halvaszületéseket

A Count the Kicks nevű prevenciós program megkímélhet néhány családot a terhesség késői elvesztésétől.

Szerző: Shari Roan 2020. július 2"

Előfordulhat, hogy egyes nőknek búcsút kell venniük az ingyenes fogamzásgátlástól. iStock

A munkaadók megtagadhatják a fogamzásgátlás beépítését munkavállalói egészségbiztosítási tervükbe.

A Legfelsőbb Bíróság 2020. július 8-i határozata fenntartja a Trump-adminisztráció által 2018-ban kidolgozott szabályozást, amely lehetővé teszi gyakorlatilag bármely munkáltató számára, beleértve az egyetemeket, a kórházakat, a kisvállalkozásokat és a nagyvállalatokat, hogy vallási vagy erkölcsi okokra hivatkozva ne terjedjenek ki alkalmazottaikra. ' fogamzásgátlók.

KAPCSOLÓDÓ: Születésszabályozás Amerikában: A fogamzásgátlás rövid története

Az új születésszabályozási szabály már érvényben van

A Washington Post szerint az azonnali életbe lépő döntés várhatóan 70-126 ezer nőt érint, akik az Affordable Care Act (ACA) alapján támaszkodtak ingyenes születésszabályozásra.

Alexis McGill Johnson sajtóközleménye szerint az ACA 2012-ben bevezetett fogamzásgátlási juttatása „több mint 62 millió nőnél, köztük 17 millió latin és 15 millió fekete nőnél bővítette ki a fogamzásgátlási lefedettséget zsebpénz nélkül. a Tervezett Szülői Akció Alap elnöke.

„Az ítélet pusztító hatással van a nők egészségére” – mondta Gillian Sealy, PhD, MPH, a Power to Decide vezérigazgatója. „A nőknek országszerte most attól kell tartaniuk, hogy attól függően, hogy hol dolgoznak, előfordulhat, hogy az általuk fizetett biztosítási terv nem biztosítja számukra a hozzáférést a szükséges fogamzásgátló kezeléshez, és ez a megfelelő számukra. Az ítélet emellett túl drágává teszi a fogamzásgátlást egyes nők számára, és tanulmányok is megerősítik, hogy a költségek nagyban meghatározzák, hogy az emberek képesek-e a számukra megfelelő fogamzásgátló módszert beszerezni. ”

KAPCSOLÓDÓ: Mit kell tudni az új, hormonmentes születésszabályozó gélről

A fogamzásgátlásra támaszkodó nők egy része nem is használja azt fogamzásgátlásra. Ehelyett a fogamzásgátló tabletták segíthetnek szabályozni a menstruációt, minimalizálni a görcsöket, kezelni az endometriózist és a policisztás petefészek szindróma (PCOS) tüneteit, és csökkenteni egyes rákbetegségek kockázatát.

A szövetségi képviselőház és a szenátus törvényhozóinak egy csoportja azonnal törvényt nyújtott be a Trump-adminisztráció szabályának hatályon kívül helyezése érdekében, de mit jelent ez a döntés most a nők számára?

1. Lehet, hogy többet kell költenie a születésszabályozásra

Ha olyan munkáltatónál dolgozik, aki vallási vagy erkölcsi tiltakozásra hivatkozik a fogamzásgátlás ellen, és a munkáltatója által biztosított biztosításra támaszkodott, hogy ingyenes fogamzásgátlást kapjon, „az Ön által fizetett terv nem fogja többé fedezni a fogamzásgátlást, és résen kell lennie. a biztosítási tervből származó értesítésért, amely tájékoztatja Önt erről – mondja Dr. Sealy.

Ügyeljen minden papírmunkára, amelyet a biztosítási terv küld Önnek, és ha kérdései vagy problémái vannak a biztosítási tervén keresztüli születésszabályozással kapcsolatban, keressen fel egy webhelyet, például a CoverHer-t. org-hoz, hogy megtudja, milyen lehetőségei vannak – mondja. Ha szeretne beszélni munkáltatójával arról, hogy ez a döntés hogyan érinti Önt, és többet szeretne megtudni a kérdésről, a Bedsider gyakorlati tanácsokat ad.

2. A költségek nem határozhatják meg, hogy melyik születésszabályozás a legjobb

Több mint egy tucat különböző módszer létezik a terhesség megelőzésére, és „egyetlen fogamzásgátló módszer sem felel meg mindenkinek” – mondta Krishna Upadhya, MD, MPH, a Planned Parenthood Federation of America vezető orvosi tanácsadója. „Minél több biztonságos és hatékonyabb módszer közül választhatnak az emberek, annál jobb. ”

A fogamzásgátló https://harmoniqhealth.com/hu/zenidol/ kiválasztásakor a költségeken kívül más szempontokat is figyelembe kell venni

HozzáférhetőségEgyszerű használat Lehetséges mellékhatások Adatvédelem Az Ön szaporodási tervei Az Ön menstruációs ciklusa A szexuális úton terjedő fertőzés (STI) elkapásának kockázata Mennyire fontos az Ön számára a terhesség megelőzése

Ezek a tényezők egy nő élete során változnak, mondta Sealy. „A nők által valaha használt módszerek átlagos száma az Egyesült Államokban körülbelül három, de a nők közel egyharmada öt vagy több módszert is alkalmazott. Különböző embereknek különböző módszerekre van szükségük; ezért fontos, hogy minden módszer költségmegosztás nélkül lefedve legyen. ”

KAPCSOLÓDÓ: Hogyan kösse be a csöveket: Mit kell tudni az állandó születésszabályozásról

3. A költségek változhatnak a hosszú távú fogamzásgátlás használatának köszönhetően

Bár úgy tűnhet, hogy bizonyos módszerek – mint például az óvszer, szivacs, rekeszizom, tapasz vagy fogamzásgátló tabletta – kevesebbe kerülnek a zsebből, idővel azonban többe kerülhetnek. „Valójában a hosszú hatású, reverzibilis fogamzásgátlók, mint például az IUD (intrauterin eszköz) vagy a fogamzásgátló implantátum költséghatékonyabbak lehetnek, mint a kezdeti, alacsonyabb költségű megoldások néhány év használat után” – mondja Dr. Upadhya.

A fogamzásgátlás számos formájának, köztük az IUD-nek és az implantátumnak a megszerzéséhez legalább egyszer fel kell keresni az egészségügyi szolgáltató rendelőjét a recept felírásához vagy a beültetéshez. A Planned Parenthood a koronavírus-járvány miatt távegészségügyi szolgáltatáson keresztül kínál szolgáltatói látogatásokat IUD-k számára, és mindent megtesz a személyes látogatások lerövidítése érdekében, hogy csökkentse a COVID-19-expozíció potenciális kockázatát mind a betegek, mind az egészségügyi központok személyzete számára, mivel a távolságtartás továbbra is szükséges, mivel a járvány továbbra is fennáll.

„Ezek a látogatások nem mindig szükségesek, és egyes nők számára jelentős terhet jelentenek” – mondja Sealy. „Egyesek számára a szállítási költség, a munkától és a gyermekgondozástól való fizetés nélküli szabadság költsége költségessé teheti a fogamzásgátlás beszerzését. Ezenkívül a leghatékonyabb fogamzásgátló módszerek, amelyek magukban foglalják az IUD-t és az implantátumokat, több száz dollárba, vagy akár többbe is kerülhetnek. Valójában biztosítás nélkül sok nőnek több mint 1000 dollárt kellene fizetnie ahhoz, hogy elkezdje használni az egyik ilyen módszert. Előnye azonban, hogy évekig használhatók. Ha valaki megengedheti magának egy IUD előzetes költségét, és 12 évig használja, az költséghatékony módszer lenne. ”

A különböző születésszabályozási módszerek költségeinek, hatékonyságának és egyéb részleteinek összehasonlítása érdekében a Bedsider Method Explorer összehasonlító táblázatokkal rendelkezik az interneten.

4. A Legfelsőbb Bíróság határozata túlnyomórészt a BIPOC, szegény, vidéki nőket érinti

Vidéken jellemzően kevesebb vállalkozás közül választhatnak munkaadók az ott lakók. Nehéz lehet távmunkát vagy távoli munkát találni. A világjárvány hozzájárult a történelmi állások elvesztéséhez (és a munkáltatói alapú egészségbiztosítás későbbi elvesztéséhez) és a szabadságolásokhoz. Ebben a fajta gazdasági környezetben a születésszabályozáshoz való hozzáférés korlátozása közvetlenebbül érinti a fekete, bennszülött és színes bőrűek (BIPOC) népességének elszegényedőit és nőket.

"Ennek az ítéletnek az eredménye lesz, hogy megtagadják a nők hozzáférését az alapvető reproduktív egészségügyi ellátáshoz, és a teher ismét a színes bőrű nőkre, a vidéki területeken élő nőkre és a korlátozott anyagi helyzetű nőkre hárul majd a leginkább" – mondja Sealy. „Ez a döntés még egy akadályt jelent a fekete nők számára, akiknek egészségét már amúgy is aránytalanul befolyásolják a rendszerszintű egyenlőtlenségek, amelyek tovább korlátozzák hozzáférésüket a kritikus reproduktív egészségügyi szolgáltatásokhoz. ”

Hasonlóképpen, „a döntés csak megnehezíti azoknak az embereknek az életét, akik a világjárvány alatt tartják a gazdaságunkat, és az utcákon harcolnak a testük és életük irányításának jogáért” – mondta McGill Johnson.

KAPCSOLÓDÓ: Wellness és öngondoskodás radikális mozgások során

5.  Lehet, hogy új helyet kell találnia a születésszabályozáshoz és a sürgősségi fogamzásgátláshoz, ha a biztosítás nem fedezi

Tekintse meg a Bedsider azon cégek listáját, amelyek fogamzásgátlást és sürgősségi fogamzásgátlást szállítanak házhoz. A feltüntetett árak 2020 áprilisában pontosak, de végezzen kutatást, és tudassa meg közvetlenül az egyes vállalatoktól, hogy mekkora lesz az Ön saját költsége.

A sürgősségi fogamzásgátlás a terhesség megelőzésének egyik módja a védekezés nélküli szex után öt napig. A Levonorgestrel tabletták (kereskedelmi forgalomban Plan B One-Step, Next Choice One Dose és mások néven ismertek) vény nélkül megvásárolhatók egy gyógyszertárban vagy online, valamint egyes egészségügyi klinikákon. Egy másik tabletta, az Ella, csak vényköteles, és gyógyszertárban, klinikán vagy online tölthető be. A védekezés nélküli szex után öt napon belül réz IUD-t is behelyezhet a méhébe, de ehhez egészségügyi szolgáltató látogatása szükséges. Egyes tabletták csak 72 óráig hatásosak, míg mások akár 120 óráig is használhatók szex után. A súly szerepet játszik a sürgősségi fogamzásgátlásban; a Planned Parenthood szerint bizonyos tabletták nem hatásosak, ha a testtömegindexe (BMI) 25 vagy 30 felett van; mivel az IUD a leghatékonyabb bármilyen méretű nők számára.

KAPCSOLÓDÓ: Növelheti-e az oxitocint a fogamzásgátló tabletta szedése?

Függetlenül attól, hogy miért van szükség rá, a fogamzásgátlás „az alapvető egészségügyi ellátás, amelyre a nőknek szükségük van ahhoz, hogy egészségesek maradjanak és a legjobb életüket élhessék” – mondja Sealy. Egy független telefonos felmérésben, amelyet 2019 szeptemberében a Hatalom a döntéshez címmel végeztek, az Egyesült Államokban élő felnőttek többsége azt mondta, hogy szerintük a fogamzásgátlást a nők egészségügyi ellátásának alapvető részének kell tekinteni.

JAVÍTÁS: A történet korábbi verziója azt sugallta, hogy ebben az esetben az Obama-korszak szabályozását megtámadták. A kifogásolt szabályozást a Trump-adminisztráció adta ki. Az Everyday Health sajnálja a hibát.

Iratkozzon fel Női Egészségügyi Hírlevelünkre!

A legújabb hírek a női egészségügyben

Szexuális életének fellendítéséhez próbáljon jobban aludni

Egy új tanulmány megerősíti, hogy a középkorú nők szexuális diszfunkciói összefüggenek a rossz alvásminőséggel.

Írta: Meryl Davids Landau 2021. április 21

A hipertónia tüneteit gyakran a menopauzára tévesztik a középkorú nőknél

Minden második nőnél magas vérnyomás vagy magas vérnyomás alakulhat ki 60 éves kora előtt. Az európai orvosok egy csoportja azonban arra figyelmeztet, hogy sok ilyen nő hiányozhat. . .

Írta: Lisa Rapaport 2021. március 15

A rostban gazdag étrend csökkentheti a depresszió kockázatát

Egy új kutatás szerint a rostokban gazdag gyümölcsöt, zöldséget és teljes kiőrlésű gabonát tartalmazó étrend elősegítheti a nők mentális jólétét.

Becky Upham 2021. január 12

Migrén: amit az orvos nem tud

Az új eredmények arra utalnak, hogy a nőket kezelő orvosok jelentős tudásbeli hiányosságokkal rendelkeznek, amelyek veszélyeztethetik ennek a legyengítő állapotnak az ellátását.

Írta: Stacey Colino 2021. január 8

A tanulmány ígéretes új megközelítést tár fel a premenstruációs dysphoriás rendellenesség (PMDD) kezelésére

Az előzetes kutatás során svéd tudósok azt találták, hogy a progeszteront blokkoló gyógyszer enyhülést jelent.

Írta: Meryl Davids Landau 2020. december 11

A fogamzásgátló tabletták csökkenthetik a súlyos asztma kockázatát

Egy új tanulmány megállapította, hogy a hormonális fogamzásgátlók szedése kismértékben védő hatást fejthet ki a reproduktív korú nők súlyos asztmás eseteiben.

Írta: Cathy Garrard 2020. november 23

A terhesség, a szülés és a szülés utáni szülés veszélyesebb az Egyesült Államokban, mint más országokban, kutatási eredmények

Lehetséges okként a szülési gondozók hiányát és a garantált szülési szabadság hiányát említették.

Becky Upham 2020. november 18

Szex és szexuális vágy a középkorban: Hírek a NAMS 2020-ból

A menopauza éves találkozóján a témák között szerepelt, hogy a nők hogyan értékelik a szexet az életkor előrehaladtával, és miért nem állnak rendelkezésre alacsony libidó kezelések.

Becky Upham 2020. október 2

A méhen belüli mozgások monitorozása segíthet megelőzni a halvaszületéseket

A Count the Kicks nevű prevenciós program megkímélhet néhány családot a terhesség késői elvesztésétől.